Windeco logotyp

Balkonginglasning för bostadsrättsföreningar

Vi på Windeco har en uppsatt rutin när det kommer till inglasning balkong bostadsrättsförening. Processen kan se lite olika ut beroende på hur långt din förening kommit i förarbetet. Om din förening redan har gjort allt förarbete och fattat beslut om att det är tillåtet att inglasad balkong bostadsrätt kan du som boende ta direktkontakt med oss på Windeco. Sitter du däremot i styrelsen och inglasning balkonger kommit upp på agendan för din bostadsrättsförening ser processen lite annorlunda ut.

Vägen till balkonginglasning för bostadsrättsföreningar

Generellt kan man säga att det är 6 steg som gäller balkonginglasning för bostadsrättsföreningar. För er som styrelse kan detta till en början verka krångligt och tidskrävande. Men bli inte avskräckta, vi på Windeco finns här och hjälper er genom hela processen.

 1. Beslut om inglasning av balkong
 2. Bygglov
 3. Upprättande av avtal mellan bostadsrättsföreningen och dess medlemmar
 4. Kontrollansvarig
 5. Montage
 6. Eftermarknaden
 

Våra erfarna medarbetare arbetar med detta dagligen och är väl insatta och pålästa. Vi på Windecio är med hela processen från första kontakt till montage och framtida behov. Därför kan din förening känna sig trygg med oss på Windeco.

 

 

 

 

vad vi gör

Vår process att installera inglasad balkong för bostadsrätt

Steg 1: Beslut om balkong

Det första steget är att din förening på en stämma röstar igenom att balkonginglasning ska ske. Vid det fall ett beslut ännu inte är taget, håller vi gärna ett informationsmöte för din förening där samtliga medlemmar fått chansen att se hur våra inglasningar ser ut och fungerar.

När det sedan är dags för styrelsen att välja leverantör är det viktigt att fundera på hur ni önskar att fasadens utseende ska vara. Vi bjuder gärna in din styrelse på en visning i vårt showroom så att ni får lära känna Windeco ramfria och infällbara balkonginglasningar.

 

Beslut om balkong
BYGGLOV

Steg 2: Bygglov

När leverantör är vald, är det dags att ansöka om bygglov.
Vi på Windeco hjälper till med hela processen och ansvarar för att ett korrekt bygglov skickas in.

 • Fasadritningar
 • Detaljritningar
 • Planritningar
 • Eventuella 3D-bilder av byggnaden
 • Kontrollplan
 • Teknisk beskrivning
 • Typritning
 • Branddokument
 • Konsultation
 • Ifyllning av bygglovsansökan
 • Förslag på kontrollansvarig
 • Ert enda ansvar är att skriva på bygglovsansökan – resten sköter vi!

 

Steg 3: Upprättande av avtal mellan bostadsrättsföreningen och dess medlemmar

Vi hjälper din bostadsrättsförening med att upprätta avtal mellan föreningen och dess medlemmar, för att föregå eventuella framtida tvister och problem.

 

Steg 4: Kontrollansvarig

Vissa kommuner har krav på att en kontrollansvarig tillsätts. En kontrollansvarig är en objektiv person som kontrollerar att vårt arbetssätt är korrekt och enligt lagar och förordningar.
På Windeco hjälper vi, om så önskas, din förening att ta fram en sådan.

 

Steg 5: Montage

På Windeco ansvarar vi för samtliga led i processen. Det betyder att det är våra egna montörer som kommer ut och monterar samtliga inglasningar. På så sätt kan vi garantera duktiga montörer med expertkunskap om just våra egna produkter.

balkonginglasning for bostadsrattsforeningar montage systemet

Steg 6: Eftermarknaden

Då beslutet som tas nu kommer att påverka föreningen i framtiden, ser vi på Windeco till att säkerställa eftermarknad. Vi tar ansvar för hela vägen och kommer alltid att finnas kvar för att hjälpa befintliga kunder med service och övriga ärenden som kan tänkas dyka upp, samt för nya kunder.

Vi finns alltid nära din förening, och erbjuder då och då visningar och kampanjer för de medlemmar som ännu inte har glasat in sin balkong. På så sätt kan vi säkerställa att även eftersläntande och nya medlemmar i din bostadsrättsförening får chansen att glasa i balkong till ett förmånligt pris.

 

inglasad Balkong till din bostadsrättsförening

There are many advantages to ordering balcony glazing for your condominium association. In addition to increasing the value of both the building as a whole and for the apartments, the facade gets a lift and a refresh. Balcony glazing from Windeco reduces energy consumption and helps keep out noise from the surroundings.

 

Funderar du på inglasning av balkong till din bostadsrättsförening?

När man tittar på fördelarna förstår man lätt varför inglasning av balkong har blivit så populärt idag. Exempel på några av våra favoritfördelar är:

 • Värdet på lägenheten ökar
 • Inglasning som går att öppna upp och stänga igen efter väder och vind
 • Minskad ljud- och bullernivå, både på balkongen men även i lägenheten
 • Ramfri inglasning för härlig panoramaupplevelse
 • Stilren design
 • En inglasning som enkelt putsas inifrån balkongen, tack vare infällbara glas
 • En ökad boendekomfort i form av en yta som går att nyttja på helt nya sätt, året runt

Hjälp med bygglov

Vi hjälper din bostadsrättsförening, samt enskilda kunder, med hela processen kring bygglovsansökan. Vi hjälper till med allt ifrån fasad- och detaljritningar till teknisk beskrivning och bygglovsansökan.

Föreningsrabatt

När din inglasad balkong bostadsrätt upprättar ett samarbetsavtal med oss erhåller medlemmarna i föreningen en föreningsrabatt. När man väljer oss som leverantör har vi en kampanj för att säkerställa att alla som vill ska kunna köpa med bra finansieringsvillkor.