Windeco logotyp

Glas för balkongbalustrader är det perfekta sättet att få ut det mesta av en balkong, ett trädäck, en terrass, en uteplats, ett platt tak eller ett poolområde, och det finns många olika användningsområden för dem. Du får det bästa av två världar: du kan sätta din prägel och samtidigt öka värdet på ditt hem. Oavsett om du vill använda ditt nya område för sammankomster, utomhusaktiviteter eller bara för att njuta av utsikten en vacker sommarkväll. Den diskreta elegansen i våra konstruktioner kommer att ge alla dessa saker en känsla av tydlig distinktion.

Ett balkongräcke i glas är ett sofistikerat tillägg till varje hem eller företag. Ett balkongsystem i glas eller en balkongbalustrad i glas är en elegant funktion som passar utmärkt i nästan alla estetiska och arkitektoniska miljöer. De är attraktiva i sig själva, och de blockerar vinden effektivt, är hållbara och enkla att rengöra och underhålla. Dessutom gör de att utsikten hindras mindre.

Men på grund av den tekniska utvecklingen har människor nu fler valmöjligheter, och utformningen av glasbalustrader kan göras bättre.

Typ av balkongsystem av glas:

Balustrader av frameless glas för balkongbalustrader:

Den öppna höjden, där ingenting hindrar utsikten, uppnås med ramlösa glasbalustrader, även kallade ”strukturellt glas”. Hållbarheten beror på användningen av laminerat, härdat och tjockare glas. Eftersom de inte behöver vertikala stöd kan de monteras i en kanal som är permanent fäst vid golvytan eller infälld under golvnivå, vilket döljer all den utrustning som håller dem uppe.

ramlösa glas för balkongbalustrade

Handledare och glasbalustrader:

Med det revolutionerande Hybrid-systemet från Balconette är en glasbalustrad med handledare en ny metod. Elegant teknik ger nästan oavbruten utsikt till ett pris som vanligtvis förknippas med gamla system med många upprättstående stolpar.

Handledare glas för balkongbalustrade

Räcken av kurvigt glas för balkongbalustrader:

En av de mest lockande egenskaperna hos detta alternativ är en vacker balkongbalustrad i böjt glas. Kolla in våra bäst installerade glasbalustrader.

Räcken av kurvigt glas för balkongbalustrade

Räcken av anodiserad aluminium;

Royal Chrome-anodiseringsprocessen används av bästa glas för balkonger för att skapa en unik finish som ser ut som polerat rostfritt stål och har alla fördelar av anodiserat aluminium.

När en glasräckprofil används för att skapa ledstänger och räcken måste den hacks, skäras, tappas och borras. Dessa operationer kommer utan tvekan att tränga igenom det skyddande anodiserade lagret. Aluminiumprofiler för räcken är vackra på grund av deras inneboende egenskaper.

räcken av anodiserad aluminium glas för balkongbalustrade

Strukturella glasbalustrader:

En strukturell glasbalustrade är en typ av glasräcke där glaset fungerar som både den faktiska konstruktionen av baluster och infyllningspanelen. Andra namn för det inkluderar utskjutande glasbalustrade och ramlös glasbalustrade.

Alla strukturella glasbalustrade-konstruktioner är baserade på två tekniska idéer. En stark bas kan klämma fast glaspanelen och tjocka, massiva glaspaneler som kan hantera vikterna och böjmoment som läggs på dem.

Strukturella glas för balkongbalustrade

Balkongsystem balustrade:

Ett hybridsystem eller balustrade för balkongsystem kombinerar två stilar till en. Vårt räcke är annorlunda eftersom det fungerar som inget annat system på marknaden gör. Som ett resultat ger det dig fler alternativ än de andra systemen.

Balkongsystemen Balustrade är baserad på några huvudidéer. Här är de viktigaste. Ibland kombineras dessa.

Balustrade för balkongsystem

Vilken typ av glas används vanligtvis för konstruktion av balustrader?

Härdat ( även känt som ”härdat” ) och laminerat glas med en minsta tjocklek av 21,5 mm ( eller 27/32 tum ) används för konstruktion av inre glasbalustrader. Eftersom den är konstruerad på ett sådant sätt att om en glaspanel går sönder, smuldrar den i små bitar som förblir bundna i den laminerade glaspanelen, härdat och laminerat glas kallas också ”säkerhetsglas.” Detta beror på tillverkningsprocessen.

Det känns inte som ett konstruktionselement när en glaspanel med en tjocklek av minst 11,50 millimeter ( 0,45 tum ) används som en infillpanel i en glasräckbalustrade som stöds av newel-inlägg och en ledstång. På trappor med glasräcken händer samma sak.

Fyll i paneler glas för balkongbalustrader:

Ett annat sätt att göra ett säkert och attraktivt glasräcke för din trappa eller balkong är att använda infillglaspaneler. Istället för att förlita sig på själva glaset är räckets ledstång och stolpar strukturella delar.

Pulverlackerad eller rostfritt stål ledstång och stolpealternativ finns tillgängliga. Glaset är fäst på stolparna med antingen rostfritt stål eller pulverlackerade klämmor.

Att ha påfyllningsglaspanelerna som stöds av träräcke och trästolpar är ett utmärkt sätt att få en modern och klassisk design ( ek trä är det mest populära ). Glaset i detta arrangemang kommer att klämmas fast vid stolparna och ibland ledstången för stabilitet.

Infylla paneler glas för balkongbalustrade

Glas kan fästas direkt på trähanden och stöd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *